Jak pečovat o mechový obraz či dekoraci? Drží se na nich prach?

Mechový obraz je krásný interiérový doplněk, patřící mezi ty, které rozjasní nejen byt, ale zharmonizují i mysl a uleví unaveným očím například od počítače. Je ale o ně potřeba nějak pečovat? Ptáte se, jestli je mechový obraz náročný? A bojíte se, aby to nebyl dokonalý lapač prachu? Pravděpodobně vás mile překvapíme.

Údržba je velmi snadná a prach není žádnou hrozbou

Péče o mechový obraz je skutečně jednoduchá. Pokud se vám zdá, že se na obrazu nebo dekoraci usazuje prach, je možné je oprášit fénem nastaveným na nízkou teplotu /fénování za studena/, ale i to postačí jednou za x měsíců. Ze zkušenosti se však na mechových obrazech prach ani nijak výrazně nedrží. Případný rám obrazu je pak může otřít navlhčeným hadříkem nebo prachovkou. Co se týče ostatní údržby, ta je v podstatě nulová, obrazy ani dekorace se nekropí, nezalévají a nepotřebují slunce. 

Pokud chcete obraz po čase trochu oživit, sáhněte po osvěžujících sprejích.

Jak dlouho vydrží mechový obraz? 

U obrazů i dekorací velmi záleží na použitém mechu a stylu jeho stabilizace (jak se mech stabilizujeme jsme psali v našem předchozím článku). Ve WOODILO proto používáme jen prémiový mech té nejvyšší kvality. Takový obraz by vám při správném umístění měl vydržet přibližně 10 let.

 

Zpět do obchodu