Žádný stres. Mechový obraz vám vydrží.

Mechové obrazy jsou nádherné a oživí každý interiér. Vyrobeny jsou z pravého mechu a nevyžadují žádnou údržbu. Není je potřeba zalévat a vydrží vám krásné 7-10 let

 
Pokud zajistíte správně prvotní podmínky, není se potřeba stresovat tím, že vám obraz "odejde" dřív. Jediné co vyžaduje je optimálně nastavená vlhkost. Jedná se však o zcela standardní vlhkost, kterou má většina z nás doma celý život.

 

Není pravda, že správné vlhkosti se vám nepodaří dosáhnout v panelovém domě. I na to je případně "fígl".

Péče o mechový obraz a dekorace

I přesto, že mechový obraz obsahuje pravý mech, tak se nezalévá. Mech je speciálně ošetřen a mumifikován. Obraz by měl být umístěn v místnosti s teplotou od 5-30 stupňů a s vlhkostí vzduchu 40-70 %. Vlhkost v tomto rozmezí je velmi důležitá, jedná se o standardní vlhkost v bytě či domě. Pokud ji nejste schopni doma dosáhnout přirozeně, může ji zajistit zvlhčovač vzduchu, který jistě v takovém případě oceníte i vy.

Nesvědčí mu přímé slunce (není odolný vůči UV záření) ani blízké umístění k radiátorům, krbům či klimatizacím. Jinak je velmi nenáročný. Pověsit ho můžete klidně i do úplně tmavého koutu.

Obraz snadno zbavíte prachu pomocí fénu nastaveného na nízkou teplotu (fénování za studena) nebo opatrně prachovkou. Rám pak můžete otřít navlhčeným hadříkem.

Zpět do obchodu